!!!

2012-11-28 @ 00:01:00
Idag fyller jag inte mindre än... 18 ÅR!!!


Min önskelista

2012-11-25 @ 00:35:00
Så här ser önskelistan inför min 18-årsdag ut. Önskar mig dock ganska mycket mer, bland annat: En konsertbiljett till Lana Del Rey, presentkort hos nelly.com, denna väska, en silverfärgad klocka (Michael Kors? I wish), den här klockan, Victoria's Secret bodysplash (Sweet Temptation/Pure Seduction), en ny dagbok, gymkort hos Flex, Spotify premium, massor av pengar(!), choklad (Ferrero rocher och Lindorkulor), en flygbiljett till London, en till Paris, en rosa sidenmorgonrock + fina underkläder (Ginatricot), tandblekning (hos en klinik eller hemmablekning), denna plånbok från Acne, en skrivbordslampa, den här skrivbordsstolen och en världskarta i gammeldags stil... Och en ny vardagsväska. Ja, det var nog allt? Måste vara väldigt enkelt att köpa presenter till mig då jag önskar mig i princip allt som går att önska sig. Kommer sluta med att jag får blommor och choklad av min familj, haha.


Våga vara rädd

2012-11-22 @ 20:49:00
 
Tillhör du en av de som lever livet i väntan på att det ska börja? Tänk om! Livet är här och nu. Det är, precis som en av mina lärare sa, likt ett åkande tåg. Det är upp till dig, ingen annan, om du ska vara med på livets resa eller stå utanför och titta på medan tåget rullar vidare. Det går nämligen inte att pausa eller spola tillbaka händelseförlopp. Så är det ju, livet är ingen film. Det är långt ifrån perfekt, men oftast är det värt att kämpa sig fram i motvind för att till slut få medvind. Man kan inte alltid ha flyt, eller hur? Det vet vi alla. Men varför är vi då så rädda för att misslyckas, falla eller främst för rädslan i sig?
 
Jag vill dansa. Mycket och ofta. På svettiga dansgolv, fina utomhusklubbar, trädgårdar och belysta hustak. Jag vill lägga ner mina sista pengar på kläder som egentligen kostar alltför mycket. Tillåta mig själv att vara ung och dum. Anordna en stor, rymlig garderob där jag kan inspireras av mig själv. Jag vill träffa många män, hångla mycket och främst: Våga. Jag vill vara modig, slänga mig ut i det okända och inte frukta det där jävla fallet som kan göra så ont när man faller för någon. Ibland faller personen tillbaka, ibland inte. Självklart vill ingen få hjärtat krossat, men om man inte vågar satsa så kommer man aldrig att vinna.
 
Min poäng är inte att jag vill leva som i Sex and the city eller en klyschig film. Jag vill bara ta vara på min ungdom, göra saker just för att jag kan och sluta vara så rädd. Bara försöket i sig är ju att ha kommit halvvägs. Och det är vad jag vill: Jag vill försöka, misslyckas, försöka igen, misslyckas och så försöka igen. Utforska världen, ge mig ut på okänd mark och bara köra. No second thoughts, no regrets - just do it. Och det är precis vad jag tänker göra. Efter studenten kommer jag troligtvis inte att plugga vidare, inte direkt. Det är ju då man har chansen att faktiskt prova på något nytt för engångsskull - om så för ett litet tag. Vad alla andra tycker bryr jag mig inte om. Inte nu längre. Jag lever inte för att imponera på någon, skylta med min lyckade karriär eller intelligens. Jag lever för att leva. Och jag tänker fanimej inte dö utan att ha levt.
 
Inspirationen till min text fann jag här


Stickat i vitt

2012-11-20 @ 12:16:00
Köpte denna tröja för ett tag sedan, för 149 spänn på Ginatricot. Älskar att den är längre baktill! Vad tycks?


Skrivbordsinspiration

2012-11-16 @ 15:03:00
Jag köpte ett skrivbord nyligen och letar efter lite inspiration i inredningsväg till min nya arbetshörna. Just nu önskar jag mig en fin skrivbordsstol (funderar på denna) och en fin blomvas att ha stående framme (se bild). Utöver det önskar jag mig en världskarta i gammeldags stil, så att jag kan placera ut färgglada knappnålar på alla platser jag har besökt runtom i världen. Tyvärr vet jag inte varifrån bilden kommer, men den bidrog till ett par nya idéer i inredningsväg...


5 favoriter

2012-11-08 @ 21:19:00
Fem saker jag tycker om just nu: Gråa tröjor, fina underkläder, maffiga örhängen, limegröna mössor och rymliga väskor i svart skinn. På min nuvarande önskelista står allt ovanstående utom mössan (färgen känns för skrikig för mig).


10 saker du inte visste om mig

2012-11-07 @ 14:29:00
 
1. Jag lider av telefonfobi och tvekar alltid innan jag svarar i telefon - även om det är en nära vän som ringer. Får oftast hjärtklappning och andnöd när jag pratar med någon, särskilt om jag inte känner personen i fråga.
 
2. Många i min omgivning anser att jag är shoppingberoende, vilket jag INTE håller med om. Dock fungerar det verkligen som terapi, det måste jag erkänna. Hade t.ex en hemsk ångest över skolan för ett par dagar sedan, shoppade upp 1500 spänn och så vipps försvann alla mina problem. I alla fall för stunden.
 
3. Jag skulle helst inte dejta någon i min egen ålder. Drömscenariot hade varit någon mellan 30-40 år (haha), men det lär inte hända. A dirty little secret of mine...
 
4. Jag äter inte griskött. Det har inget med religion eller tro att göra då jag är agnostiker, men jag har vuxit upp så och undviker helst att äta griskött. Prinskorv tycker jag dock om!
 
5. När jag blir väldigt nervös så skakar jag brutalt mycket. Förstår ni vad jag tvingas utstå om jag får en crush på någon? Haha! Blir alldeles skakig i hela kroppen, jobbigt är bara förnamnet.
 
6. När jag var yngre blev jag trampad (eller rättare sagt hoppad) på bakhuvudet när jag klättrade i en klätterställning. Det gjorde förstås svinont. Min nässkiljevägg blev hur som helst knäckt vid händelsen och har vuxit snett sedan dess, vilket jag nu ska operera. Det blir i början på nästa år. Tips på hur man förbereder sig mentalt inför en operation?!
 
7. Jag har blivit betraktad som den snälla, oskyldiga tjejen under hela min uppväxt vilket jag är oerhört trött på. Vill varken bli stämplad som det ena eller andra, men jag avskyr när folk får för sig att man är näst intill felfri. Det är ingen.
 
8. När jag var 12 år gammal blev jag retad och utstött i skolan för min dåvarande, annorlunda stil och skolkade ofta från skolan. Det är ett mönster jag inte har lyckats bryta på riktigt förrän för bara ett år sedan. Jag har med andra ord haft en rätt hackig skolgång, det är inte förrän nu som jag faktiskt mognat tillräckligt mycket för att kunna ta eget ansvar för mina studier. På så vis har gymnasiet varit nyttigt för mig.
 
9. Jag har två fantastiska undulater till husdjur. Hanen, som jag skaffade när jag gick i sexan, var tam under en lång period och satt gärna på min axel, lekte med mina örhängen eller lät mig klia honom. När han "fann" kärleken ersatte han mig med min honundulat, haha. Han är dock fortfarande någorlunda tam medan honan ogillar att man kommer för nära med sina händer.
 
10. Jag blir aldrig 100% nöjd med något. Det spelar ingen roll om det rör sig om ett blogginlägg, fotografi, prov eller en uppsats. ALLT kan alltid göras mycket bättre! Samtidigt så måste jag lära mig förstå att man inte alltid kan vara bäst på allting.
 
(11. Jag blev inte nöjd med det här blogginlägget heller, nej. En av de stora anledningarna till att jag bloggar så sällan...)


Studded bra

2012-11-01 @ 13:07:00
Klickade hem denna för ett par dagar sedan och igår anlände den på posten. Jag tänkte bära den under en svart, transparent skjorta med svarta, snortighta jeans + röda läppar till (eller okej, om det inte vore för tandställningen hade jag kört på det...). Jag tänker mig även denna under stora, mysiga tröjor med djup u- eller v-ringning. Tummen upp, tycker jag.