Balmain-hysteri

2012-10-31 @ 15:17:00
Ingen har väl lyckats undgå den rådande Balmain-hysterin som intagit bloggvärlden? Var- och varannan kotte går ju iklädd pärlbroderade brallor. Till min glädje är det, som sagt, mycket glitter och pärlor. Sådant älskar jag! Vill du haka på trenden kan jag tipsa om dessa budgetvarianter:


Glassiga brillor

2012-10-26 @ 18:29:00
/SPONSRAT INLÄGG/ Minns ni när man var yngre och pekade ut alla barnen i skolan som bar glasögon och kallade de för glasögonormar? På den tiden förknippade man glasögon med något dåligt, idag tycker jag snarare tvärtom och att det faktiskt är snyggt! I och med min närsynthet har jag börjat kika på vad som egentligen finns på marknaden och upptäckte nyligen SmartBuyGlasses. De säljer alltifrån Ray-Bans till Balenciaga-bågar(!) och skidglasögon. Min optiker rekommenderade mig ett par läsglasögon för att ögonen ska kunna "slappna av" när jag sitter och nördar framför datorn t.ex. Även om jag hade svårt att acceptera detta till en början har jag kommit fram till att det kanske är bäst trots allt... Vad anser ni om glasögon? Är det något ni själva använder?


WANT

2012-10-26 @ 17:51:00
Jag är fasligt sugen på en ny garderob/snyggare förvaring till mina kläder. Och givetvis en massa nya kläder på det... Åhåhåh!


Recently

2012-10-22 @ 19:26:00
Gråmelerad t-shirt, H&M. Klocka, Jet Set (Ur & Penn), Armband Mi Lajki och plånbok från Monki.
 
+ Mina nya loafers. Det alltså så här jag matchar dem.


Moschino belt

2012-10-21 @ 13:40:00
Blogg- och modevärldens mest omtalade skärp finns numera att köpa på Nelly. Priset? Strax över två tusenlappar, aj. Fasligt snyggt är det dock! Bild från Frida's blogg


Kvällsfunderingar

2012-10-17 @ 21:47:00
Det är så konstigt, livet. Man tar det man har förgivet och känner sig alldeles trasig inombords när det försvinner. Det är först då man inser dess värde, ångrar att man inte uppskattade det mer. Ångesten kommer krypande. Kanske gråter man, eller som i mitt fall, bryter ihop. Man tror att hela världen ska stanna upp eller rasa samman, men det gör den inte. Allt rullar på som vanligt, precis som om ingenting har hänt. Samtidigt vet man någonstans djupt inom sig att allt kommer att bli bra igen. Att man kommer träffa nya människor som kan fylla ut tomrummen de gamla lämnat efter sig. Att livet går vidare. Och det är väl ändå det värsta? Att det som en gång i tiden betytt så jävla mycket inte längre har någon betydelse.


Klockbegär

2012-10-15 @ 17:12:22
På senare tid har jag fått upp ögonen för klockor, det kan verkligen förändra en hel outfit. Helst av allt skulle jag vilja ha en i silver, en roséfärgad och en i guld. Otroligt snyggt!


Inspiration: Klädhängare

2012-10-14 @ 21:41:00
Hela vida bloggvärlden har väl re:bloggat den här bilden vid det här laget, men jag kan verkligen inte låta bli! Funderar nämligen på att skaffa en alldeles egen gren att hänga mina kläder på...


Close-up

2012-10-13 @ 23:46:00
En närbild på mina nya skor. Älskar dem! Nästan så att jag funderar på att slå till på de svarta också...


Chiffon dress

2012-10-13 @ 23:41:00
/SPONSRAT INLÄGG/ Vad tycks om min nya klänning? Jag köpte den hos YouMeFashion och är helnöjd. De har massor av fina balklänningar att välja emellan. Här finner ni min :)


Blogghjälp

2012-10-10 @ 17:19:38
Någon vänlig själ som har lust att hjälpa mig med min bloggdesign? Känner för förändring! Modemix@live.com.


Min sommar - del två

2012-10-09 @ 10:42:00
Vi spenderade ungefär en vecka i Porec. Vi handlade dagsfärskt bröd och smörgåspålägg i lösvikt till frukost varje morgon. På dagtid låg jag, Nihada och Heinz på stranden och lapade sol. Badade. Under eftermiddagarna gjorde vi oss i ordning inför kvällen, då vi åkte in till stan där det myllrade av människor ända in på småtimmarna. Det var som att befinna sig i ett helt annat universum, man kunde shoppa skor klockan elva på kvällen helt utan problem: Jag befann mig i paradiset. 
Förutom ovanstående drog jag iväg till Isola i Slovenien en sväng och stannade där i 2-3 dagar. Där bodde jag hos min moster Emina och umgicks en del med mina två kusiner. Åkte karuseller på ett tivoli mitt i natten, satt på en bergsklippa och pratade om allt och ingenting med min äldre kusin, shoppade (givetvis) och åt skräpmat. 
Sedan bar det av till Bosnien, min mammas hemland. Så snart vi passerat gränsen in till Bosnien tänkte jag tyst för mig själv att "nu när jag har varit i Bosnien behöver jag aldrig mer komma tillbaka hit". Vad jag kände efter drygt en vecka? Att jag MÅSTE tillbaka! Deras cevape/cevapcici, kifle (bröd) och vajkrem... Dör lite. Mosters hus var minst lika fantastiskt och alltid fullt med släktingar. Mostrar, deras män, mina kusiner. Det var helt fantastiskt. Alla människor jag mötte i Bosnien kändes dessutom så jordnära och äkta på något sätt, det är ganska svårt att förklara. Det kändes lite som om materialismen inte excisterade överhuvudtaget och att människorna faktiskt brydde sig om varandra, vilket jag tyckte var fint. Jag fick dessutom träffa min mammas moster(!), alltså min avlidna mormors syster. Det är verkligen sorgligt att se hur tydliga avtryck kriget har lämnat efter sig. Inte enbart i många av de övergivna husen vi åkte förbi, men i folks hjärtan. Det var inte förrän jag åkte till Bosnien och själv fick höra historierna och se fotografierna, som de faktiskt kändes verkliga. Vila i frid mormor och morfar, det hade varit en stor ära att få lära känna er.


Hemklickat

2012-10-07 @ 16:34:00
Blev det här armbandet också. Forgive me god for I have sinned.


Min sommar - del ett

2012-10-01 @ 19:15:00
Någon önskade en text om min sommar. Jag vet varken vart jag ska börja eller sluta, men jag ger det ett försök.
Den 8 juli, precis en vecka efter att jag tagit ett tårdrypande farväl av mina arbetskollegor på mitt allra första sommarjobb, var det äntligen dags att åka iväg. Jag hade börjat packa så snart jag slutat jobba och sett fram emot resan under många kalla vintermånader som då enbart bestod av slask och minusgrader för min del.
Jag blev skjutsad till flygplatsen tidigt denna söndagsmorgon. Det regnade. Mycket. I bilen satt mamma, pappa, lillebror och jag. I bakluckan låg två resväskor, båda tillhörande mig. Jag var rysligt nervös inför flygresan och förstås inför själva resan - jag skulle ju faktiskt vara ifrån mina nära och kära under fyra veckors tid. Samtidigt såg jag fram emot det något otroligt. Tyskland, Österrike, Slovenien, Kroatien, Bosnien och Italien. Vem hade inte?
På flygplatsen i Bremen blev jag upphämtad av världens bästa moster Nihada och hennes Heinz. Det finns få saker som slår känslan när jag får syn på dem efter ett år, eller i det här fallet ett halvår, isär. Efter många pussar och kramar köpte vi en müslibar med banansmak till mig (lilla hungern, ni vet?). Sedan åkte vi till min andra moster som bor alldeles intill Nihada. Släkten åt, kramades och skrattade ihop under en hel vecka. Inte bokstavligen, men ni fattar. Sedan var det äntligen dags för det RIKTIGA äventyret.
06.00 var jag uppe på fötterna 8 dagar efter min ankomst till Tyskland. Resväskorna låg redan färdigpackade i bilen och vi hade kassar fyllda med snacks, smörgåsar, frukt och vattenflaskor inför vår långa bilresa som väntade. Och så bar det iväg! Vi åkte från Lohne (norra Tyskland), tvärsöver hela landet, förbi Österrike och till Slovenien och Isola. Där mötte vi upp min moster Emina och hennes dotter Sarah på pizzeria Primavera. Tog lägenhetsnyckeln (Emina äger lägenheten i Porec) och så bar det iväg till lägenheten.
Så snart vi passerat gränsen in till Kroatien kände jag någonting jag aldrig känt tidigare. Jag kan inte riktigt sätta ordet på vad det var, men det var en underbar känsla. Jag kanske inte kan påstå att jag kände mig som hemma, men det var definitivt någonting i den stilen. När jag sedan riktade min blick upp mot natthimlen och fick syn på de klarlysande stjärnorna blev jag alldeles tårögd: Realitycheck. Det var alltså i det här landet mamma och pappa träffades och levde tillsammans under en längre tid. Det var här de blev kära, det var här jag blev till. Det var nog inte förrän nu det blev verkligt för mig att det här en gång i tiden varit deras hem. Ren jävla magi.


Mi Lajki

2012-10-01 @ 14:00:00
Dagens ha-begär är det här fina armbandet från Mi Lajki som säljs på bland annat Nelly.com. Kostar 149 kr!