Dagens diss går till...

2013-12-28 @ 21:26:00
Den värdesatta oskulden. Jag tycker inte att det är särskilt klokt att värdesätta oskulden eller att tala om den som något fint. Det kan verka tröstande för någon som känner sig ensam i oskuldsdjungeln, men då säger man ju också indirekt att det är fult att vara motsatsen till oskuld (varför heter det ens oskuld? vad har man gjort sig skyldig till genom att ligga?).
 
Sedan måste jag få dissa alla killar som värdesätter tjejer som är oskulder. Det får mig att tänka till, för varför existerar en minoritet killar som faktiskt bryr sig så ofantligt mycket om en sådan sak? Jag förstår att man reagerar på om tjejen (eller killen) har legat med 100+, men annars är det väl rätt irrelevant hur många partners man har haft? Gillar du henne så gillar du henne och inte hennes kropp eller fitta (ursäkta ordvalet) och därmed basta. Det spelar ingen roll om hon har legat med fler killar än vad hon kan räkna på en hand eller om hon har legat med noll. Det ska i alla fall inte behöva spela någon roll, men vårt samhälle är rätt skevt... Särskilt när det kommer till samhällets förväntningar och förvrängda krav på oss tjejer, det vet ju alla. Men det är en annan historia.
 
Hur som helst så tycker jag inte om när i synnerhet killar sätter något värde eller "pris" på oskulden, för helt ärligt tror jag bara att det är ytterligare ett sätt för mannen att känna makt över kvinnan. Han "äger" ju på så vis henne och hennes kropp, hon är enbart hans och tillhör ingen annan. Sure bacon om killen själv är oskuld, men det är han ju knappast (okej, kanske en på miljonen). Summan av kardemumman: Sluta kräva något av andra som du själv inte kan leva upp till. Varför ska jag behöva vara oskuld om du har fått ligga hur mycket som helst innan jag kom in i bilden? Heder eller trångsynthet äger inte min kropp, utan det gör jag.
 
Hur tänker ni kring frågan?


Bilder från Paris

2013-12-24 @ 00:34:00
Hotellet vi bodde på hade en fin balkong i gammeldags stil (lite tråkigare var utsikten).
 
Uppiggande skylt utanför Lou Lou's där jag och Mikaela lunchade dag tre.
 
Taggad på Caesarsallad?!
 
Fantastisk utsikt från Triumfbågen, kändes som en ren och skär dröm där uppe!
 
Slog till på en basker. Är man i Paris så är man :)
 
Macarons känns mer eller mindre som ett måste när man befinner sig i Frankrike.
 
En av alla våra middagar, pasta Carbonara och spenatgratäng. 
 
Notre Dame.

I fredags kom jag hem från Paris som var alldeles förtrollande. Det var mitt första besök någonsin och jag är redan förälskad i staden. Resan var sammanfattningsvis fantastisk och bjöd på många skratt, härlig shopping och roliga upplevelser. Hojta till om ni vill se mer från resan eller om ni vill att jag visar upp vad jag har köpt!
 För övrigt vill jag passa på att önska er alla en god jul och en god fortsättning, puss och kram.


Á la Cartier

2013-12-12 @ 20:55:00
Jag fick bland annat det här Cartier-inspirerade armbandet i födelsedagspresent. Från Thebombshell


Bomberjacka säljes

2013-12-05 @ 00:38:00
Tänkte bara slänga in ett hastigt tips om att jag bl.a. säljer min fina, oanvända bomberjacka här - in och buda!


Hissar och dissar

2013-12-03 @ 19:49:00
Tummen upp för:
 
+ Paradise Hotel. Har nästan alltid haft fördomar om programmet samt deltagarna, men efter att ha gett det en ärlig chans kan jag bara säga - WOW! Helt klart my guilty pleasure just nu, älskar för övrigt Jesper F. Sjukt härlig!
 
+ Jordnära, snälla människor och vänlighet överlag... Egenskaper som vi ofta tar förgivet men som är guldvärda i åtminstone mina ögon. Finns inget värre än dryga, otrevliga eller nonchalanta människor som tror att de är värda mer än andra, så det är ju tur att de är relativt få. 
 
+ Mitt jobb. Jag trivs helt sjukt bra och alla är SÅ snälla! Har blivit bemött på bästa tänkbara sätt och känner mig väldigt trygg. Alla är så goa. 
 
Tummen ned för:
 
- Vikthets. Det är skillnad på att leva ett hälsosamt, välbalanserat liv och att VERKA göra det. Tragiskt är att många unga tjejer ser upp till t.ex. Victoria's Secret-modellerna i tron om att de äter rätt och tränar lagom. I själva verket går de ofta på stränga, vätskebaserade dieter och tränar många timmar om dagen inför showen. Vad sägs om att leva på protein shakes i hela 9 dagar före showen, följt av enbart vatten som i sin tur följs av... Ingenting? Jag säger inte att jag är emot det, men jag säger att jag är emot dubbelmoralen. Kalla det inte hälsosamt om verkligheten är skev.
 
- Att jag inte får min lön förrän i slutet av december. Inte för att det kommer att bli några stora summor pengar, utan för att jag behöver dem... Nu. Hade minus på kontot när jag kollade sist och jag kommer säkerligen behöva låna pengar till Paris. Lagom kul.
 
(Vad tycker ni om lite "personligare" inlägg som det här? Hiss eller diss?)