Svart fårskinn

2013-09-30 @ 23:11:00
Lite höstinspiration i inredningsväg. Just nu lockas jag av det svarta, samt inslag av koppar och trä för att bryta av det klassiska vita (som jag annars älskar). Kollage av Lowe 


Byxdress-begär

2013-09-30 @ 00:58:00
OM jag gillar den här byxdressen? Jag älskar den! Dels för att den är så bekväm, dels för att den är så snygg och enkel att klä både upp och ned. Det enda minuset är problemet som uppstår när man behöver gå på toa...


Körtelfeber

2013-09-26 @ 14:03:26
Usch, vad dåligt jag mår. Körtelfeber/halsfluss (en kombination av de båda?) har resulterat i att det känns som om jag sväljer taggtråd. Ett flertal körtlar på min hals har svullnat upp och smärtar, jag känner mig trött och seg i kroppen och önskar mest att jag ska bli frisk igen. Så, då var det färdigklagat! Hur mår ni? <3


Head vs heart

2013-09-23 @ 00:38:00
 
 
Denna ständiga kamp mellan hjärna och hjärta;
Om vad som är rätt och vad som är fel.
 
Att jag föll för dig har varit en kamp sedan dag ett, en kamp
mellan hjärnan som säger att "nej, honom kan du inte vara kär i"
och hjärtat som säger att "men det är ju det du är".
 
Nu vet jag.
 
Våra känslor är inte logiska, de är känslomässiga.
Man kan inte styra över känslor, de gör vad fan de vill.
The heart wants what the heart wants.

Åt helvete med logik, säger jag.
Hjärtat vinner.


6 höstönskningar

2013-09-21 @ 17:05:00
1. Topshop 2. Ginatricot 3. Topshop 4. Zara 5. Zara 6. Ginatricot
 
Några utvalda höstfavoriter som finns ute i budgetkedjorna just nu. Vad jag längtar efter en snygg höstkappa! 


Breakfast in bed

2013-09-19 @ 12:53:49
Frukost på sängen. Är det bara jag som aldrig förstått grejen med det? Bara jobbigt ju. Jag vill sitta upprätt när jag äter... Och så vill jag inte riskera att spilla ut maten över mig. Men men, vad gör man inte för att få till en bra bild? Blev frulle i soffan till slut ändå - bestående av bananpannkaka, vaniljkesella, jordgubbar och te.
 
Psst! Vad vill ni se mer av i bloggen?


New in: Assymetric

2013-09-18 @ 17:25:00
Vad jag älskar assymetriska plagg! Förutsägbarhet blir trist i längden, så därför har jag börjat lockas lite mer av det oväntade när det gäller kläder (vare sig det rör sig om ett helt plagg eller en liten oväntad detalj). 
Nytt i garderoben: Dessa shorts från Zara (som jag faktiskt bloggade om i vitt i våras!). Ja, jag vet att i princip alla bloggare har sådana. Men det är faktiskt ingenting jag bryr mig om, inte när jag är så himla kär. 299 kr!


Alla frågestundssvar

2013-09-16 @ 15:44:00
Om du ska läsa på högskolan, vart har du tänkt göra det? Klart jag ska plugga! Det blir troligtvis här i Stockholm, annars lockar Uppsala lite. Ska åka dit och kika inom en snar framtid för att se hur det känns i magen. 

Är du nöjd med dina betyg från gymnasiet? Vad gick du ut med för snitt? Med tanke på omständigheterna (mitt skolk och slarv i ettan), ja. Klart jag hade kunnat få bättre betyg i många ämnen men jag ångrar absolut ingenting. För om det är något jag har lärt mig under årens gång så är det att det inte bara är målet som räknas, utan även resan dit. Ack så klyschigt men sant. Tror att mitt snitt (minus meritpoängen) hamnar på strax över 17, men är lite osäker. 

Vart vill du bo i framtiden? Det vet jag inte än. Drömde om L.A. förut, men jag tror faktiskt att jag vill bo i Stockholms innerstad. Vore trevligt med någon tillflyktsort också, såsom ett strandhus utomlands. 

Vad skulle du gjort om du fick 1 miljon? Vore hur kul som helst att blåsa pengarna men jag hade faktiskt tagit miljonen, köpt mig en lägenhet (lånat det som eventuellt saknats) och flyttat till något eget. OM jag hade haft pengar över, vilket inte är särskilt troligt, så hade jag finjusterat min näsa och eventuellt gjort något litet ingrepp till (tandblekning t.ex.). Hade köpt massor av nya kläder också. 

Vart ser du dig själv om ett år? Det är det som är så läskigt, ingenstans! Jag får inte upp någon klar bild. Men jag gissar att jag har gjort min första "stora" resa, t.ex. en roadtrip genom Kalifornien (drömmen!) och börjat läsa på högskolan. Troligtvis till sjuksköterska, eftersom barnmorska är ett tänkbart framtidsyrke. 

När du flyttar hemifrån, flyttar undulaterna med dig då eller stannar de hos familjen? Oj, bra fråga. De stannar nog kvar hos familjen, de har större frihet här än vad de skulle ha hemma hos mig. Haha. 

När hälsar du på din favoritkompis i Umeå? Åh, fina Danna. Jag vet inte! Betalar du så kan jag komma i morgon om du vill. Hehe. 

Mest minnesvärda dag? Studenten, utan tvekan. Lyckligaste och olyckligaste dagen jag har varit med om. Så många känslor. 

 
Vad är det finaste du var med om den här sommaren? Det var några dagar efter studenten. Jag befann mig bokstavligt talat på botten och hade glömt bort hur man lever. Spenderade dagarna på balkongen i min ensamhet och stirrade mest ut i tomma intet, rökte, lyssnade på Håkan Hellström och tröståt sötsaker. Och så kom Mikaela och höll mig sällskap. Det gjorde lite mindre ont i den stunden och betydde så himla mycket. 

Har du varit riktigt full någon gång? Gjort något pinsamt på fyllan? Jag dricker mig aldrig äckligt full, bara "bra full"/glad! Eller okej, vakten kom fram till mig 4 gånger på en kväll en gång, lade handen på min axel och frågade om det var dags att gå hem... Lite pinigt.

Det pinsammaste du gjort?
Jag är en rätt pinsam människa rent allmänt. Skäms nästan aldrig och bjuder gärna på mig själv! Man lever ju bara en gång.

Vilka är dina favoritaffärer? Just nu är det Zara, all the way! Topshop har mycket fint annars, men deras kläder ligger utanför min prisklass nu när jag inte har någon inkomst, hehe...

Beskriv drömkillen?
Jag har ingen drömkille rent utseendemässigt, men ni som ser på Pretty Little Liars kanske vet hur Ezra ser ut? Män i den stilen tycker jag om. Annars är det viktigaste hur han är mot mig och på de punkterna är det väl rätt självklart... Han ska vara omtänksam, pålitlig och vi ska kunna skratta och ha kul ihop. 

Om du fick chansen att åka på en miniresa någonstans i Sverige, vart skulle du åka och vad skulle du göra? Jag skulle åka till Eskilstuna och utforska alla kent-relaterade orter (Hagnesta Hill, t.ex.) eller till Göteborg för att bli kär (haha). Göteborgare är så härliga, av vad jag har sett. Vill till Liseberg också, har faktiskt aldrig varit där. 

Om du var tvungen att välja, mamma eller pappa? På senare år pratar jag hellre med andra vuxna än med mina föräldrar. De är otroligt fina människor, missförstå mig inte, men vi är alldeles för olika för att de ska kunna förstå sig på mig. Sen kan jag faktiskt inte välja, älskar båda två. 

Ben and Jerry's Cookie Dough eller Chocolate Fudge Brownie? Beror på tillfälle (vad jag är sugen på för stunden), men jag tänker att man inte ska behöva välja. Half baked it is! Annars är jag världens chokladmonster, så Chocolate Fudge Brownie i så fall. 

Favoritpålägg på din frukostmacka? Oj, det är olika! Har perioder då jag lever på ost och smör och andra perioder då jag gör riktigt goda mackor med både ost, avocado, gräslök och olivolja på. Något särskilt favoritpålägg har jag faktiskt inte, jag är nämligen rätt påhittig när det gäller just frukost och älskar variation.


Vad betyder din tatuering? Ångrar du den?
Jag gjorde min tatuering bara 3 dagar innan studenten, som en slutmarkering för de 3 bästa åren av mitt liv. Det är en del av mig som jag aldrig någonsin skulle kunna ångra.


Instagram x4

2013-09-15 @ 23:20:00
1. Ett fint citat som det ligger en del sanning bakom, tycker jag. 2. Drömlampan med stort D, från Tom Dixon. 3. Lite mer inspiration i inredningsväg (OM jag vill flytta hemifrån?!). 4. Fina Nora som har lika fint hår. 


Want: Zara jacket

2013-09-15 @ 22:46:00
Jag har fallit ordentligt hårt - för en jacka. Älskar de fräna detaljerna som utgör helheten. Zara, 799 kr.


Lite babbel

2013-09-09 @ 14:46:25
Bild från min instagram: Sheimilion
 
Har precis tränat, duschat och valt outfit för dagen. Nu ska jag äta lunch, hämta ut mina och Mikaelas konsertbiljetter till Håkan Hellström(!!!) och åka in till skolan för att lära mig mer om människokroppen. Någon mer som ska på Håkan den 14/12 förresten? Eller kanske i höst? Det är fan sjukt hur taggad jag är!!! AH.


Frågestund

2013-09-06 @ 08:55:00
Under min bloggpaus har det hunnit hända en del, minst sagt. Så jag tänkte att jag kickar igång en frågestund! Fråga gärna något utöver det vanliga - precis vad som helst! Kan handla om allt ifrån studenten till konstiga vanor och när jag har varit som räddast i mitt liv. Ös på med frågor så besvarar jag alltsammans i ett senare blogginlägg. 


2 favoriter

2013-09-03 @ 23:29:00
Jag tycker att det är jättekul att byta skal på mobilen, blir tråkigt med ett och samma i längden. Det vänstra skalet har jag köpt på Camden Market i London (finns liknande här) och det högra köpte jag via fyndiq, här


Måndagsfika

2013-09-02 @ 22:10:00
I dag har jag fikat + pluggat på Café 60, gått på en naturkunskapslektion och labbat. Produktiv dag, med andra ord! Slutade med att jag beställde hem Michaela Fornis nysläppta bok "om att älska", som finns bl.a. här


Höst

2013-09-02 @ 00:29:00
Höst. Det är ett ord som brukade klinga så fint i mina öron. Hösten innebar alltid en nystart, samtidigt som omgivningen återfick sina rutiner - inklusive jag. Jag brukade känna mig oerhört inspirerad i slutet av augusti månad och köpte gärna många, nya plagg inför den kommande säsongen. Älskade att klä upp mig till vardags även om det bara var skolan jag skulle gå till. Det gjorde mig glad. Den här hösten känns inte alls lika rolig.


1st September

2013-09-01 @ 21:59:00
Draperad blus - Zara, Sandaletter "Lillie" - Nelly.com, Kuvertväska - Ginatricot (gammal), Klocka - Cocoo.se


Black autumn

2013-09-01 @ 01:47:00
Hur mycket jag än försöker klä mig i glada kulörer så är det i slutändan de svarta plaggen som lockar allra mest - året om. Känner du igen dig? Satsa på färggranna detaljer för att pigga upp! Inköpsställen här