1 year ago

2014-09-30 @ 23:39:25
Den här bilden togs för lite mer än 1 år sedan, vilket påminner mig om hur mitt liv såg ut vid samma tidpunkt förra året (note-to-self: bege dig ut och fota snart igen!).
 
Vissa saker förändras, somliga känslor består men livet fortsätter alltid framåt. Just i dag måste jag säga att jag är stolt och nöjd med livet. Snart har jag läst ett helt år av min sjuksköterskeutbildning och jag kunde inte vara gladare! Det är viktigt att våga handla trots rädslan för det nya, annars kommer man stå och stampa på samma ställe för alltid. Har det gjorts tidigare kan det definitivt göras igen, och har det inte gjorts tidigare är det bara ännu ett skäl till att våga prova något nytt! Testa dina vingar, för tänk så bra det kan bli.


Iris&Pelle: Primeboots

2014-09-28 @ 01:27:00
 
När jag shoppar vill jag gärna kunna köpa en hel outfit i en och samma butik, där allt finns samlat under ett tak (eller under en webbadress). Jag har inga direkta favoritmärken utan tycker om att blanda lyx med budget.
En webbutik som jag varmt kan rekommendera är Iris&Pelle som bl.a säljer by Malene Birger, Odd Molly, Hugo Boss, Dagmar, smycken från Björg och Primeboots. Så himla mycket höstfint - från topp till tå!

I höst känner jag för att unna mig något som värmer fötterna, det tycker jag känns värt att lägga en extra slant på. Vad unnar ni er i höst?


Eftervalstankar

2014-09-16 @ 20:55:00
Jag är djupt besviken, men inte förvånad. Jag är förargad över att man kan försvara SD:s åsikter och påstå att de inte är rasister, utan "måna om sitt land". Vet knappt vart jag ska börja. Har ni sett klippet Sanningen om Sverigedemokraterna tillexempel? Såg ni vad som skedde i direktsänd tv under valvakan; att en israelisk flagga visades upp av Svensk Judisk Dialog (SJD)? SJD har bland annat, tillsammans med Sverigedemokraterna, diskuterat strategier om hur man på bästa sätt kan agera för att gynna Israel och hur SD tydligt bör ta ställning mot Palestina. Förstår ni inte vad som håller på att ske och i vilken riktning det här landet (och tyvärr stora delar av Europa) är på väg? Jag sörjer utvecklingen vi ser. 
 
Snälla, öppna ögonen. Se SD för vad de faktiskt är, bortom den polerade ytan. Inse fakta. Se att det som håller på att ske med muslimerna nu är exakt vad som skedde med judarna i början av WW2. Vet inte vad jag ska säga mer än att det här är ytterst tragiskt och, inte minst, skrämmande.
 
Slutligen: Problem försvinner inte genom att man ignorerar dem, tvärtom - de växer. Just därför har jag valt att ställa mig upp mot rasismen, främlingsfientligheten och homofobin. Får de säga sitt så får jag också säga mitt och jag vägrar vara rädd. Jag vägrar tystas ned. Men vet ni vad? Jag tror på oss. Jag tror på oss förstagångsväljare, antirasister, feminister och människorättsaktivister. Tillsammans är vi starka.
 
Sprid kärlek, inte hat.


New in: Prisma lamp

2014-09-07 @ 14:57:49
                                 Bild från Lagerhaus instagram (lagerhaus_ab)

Har precis inhandlat en ny taklampa (tyvärr slutsåld) till mitt rum, från Lagerhaus. Den är kopparfärgad och bryter av mitt annars "mjuka", vita rum. 249 spänn är inte mycket att gråta över heller, visst är den fin?