9 favoriter

2011-04-30 @ 23:43:54




Färg i vår? Ja tack! Jag behöver absolut addera mer färg i min numera ganska färglösa garderob. Gärna i kombination med vitt, snyggt och fräscht på en och samma gång! Här har ni några av mina nuvarande favoriter. Vad tycker ni?



Satan i gatan

2011-04-28 @ 14:11:00

Har ni hört det senaste från Maggio? Om inte tycker jag att det är på tiden att göra det nu! Lyssna här


Pastellpalett

2011-04-26 @ 17:32:42


Här har ni ett litet urplock pastellfärgade kläder och accessoarer ur min garderob. Ljusa färger hör våren till, tycker jag. Och vet ni vad det bästa är? Det här är knappt hälften av allt pastellfärgat jag äger! Helt underbart. Välkommen våren!


Q/A #2

2011-04-16 @ 22:00:00

Bild från http://idavendela.blogg.se

Vad har fröken för sommarplaner?
Tänkte sommarjobba i ett par veckor, tjäna ihop lite pengar och dra iväg till London! Ska även försöka hinna med att åka ner till Tyskland och hälsa på mina favoritmostrar. Och så blir det ju förstås lite spontana grejer på det!

Om du får titta på en endaste film i resten av ditt liv, vilken film skulle det vara? Kan omöjligt bara välja en. Men om jag verkligen måste... Mean girls! Så lättsam och skön att titta på.

Vad är ditt drömjobb?
Jag har drömmar i överflöd, men jag drömmer om att få jobb på ett modemagasin.
Antingen som stylist eller modejournalist. Det är verkligen något jag brinner för, så det vore helt underbart!

Vilken linje går du på gymnasiet? Jag går sam/media just nu, ska välja journalistinriktning till tvåan.

Om du var tvungen att välja: skulle du aldrig mer lyssna på Kent eller aldrig mer shoppa? Vad taskigt, haha. Men jag måste nästan välja bort kent i det här fallet, kan ju omöjligt bära samma kläder resten av livet. Hade fått sitta och sjunga själv då, eller spela in egna covers att lyssna på.

Kan du prata arabiska eller bara bosniska?
Som liten kunde jag både arabiska och bosniska flytande, men nu kan jag bara bosniska. Förstår arabiska till en viss del, men jag har glömt bort det mesta. Riktigt synd verkligen!

Är du troende, isåfall vilken religion?
Jag är agnostiker. Dvs att jag inte har någon aning, haha. Tycker sånt är så svårt!

Vad vill du göra efter gymnasiet?
Jobba något år eller åka ut och resa, se världen! Tror dock att jag drar till London och stannar där något år efter gymnasiet. Alternativt att jag pluggar vidare till journalist, om jag kommer in där jag vill.

Har du varit riktigt kär någon gång?
Ja, det har jag.


Hemklickat

2011-04-15 @ 19:57:21




Klickade hem denna bikini + halsbandet som ni kan se ovan alldeles nyligen. Tänk er ett par virkade shorts och en stråhatt i kombination med bikinin. Älskar det! Nu saknas bara värmen... Klickade hem allt från http://hm.com/se



Spetsshorts

2011-04-15 @ 16:58:26

Och så var shortsen i min ägo! Äntligen.


Om vikt

2011-04-14 @ 21:48:00
Jag började läsa din blogg när ditt inlägg om ditt viktras var på första sidan på blogg.se. Jag undrar om du bedömmer det nu efterhand som anorexia eller om du anser att det var en kvick bantning? Hur ser du på kroppar i allmänhet, vill du ha kurvor, vara smal eller kanske ha big mama-ass? Är du nöjd med hur du ser ut, varför, varför inte? Tycker verkligen om din blogg, så fortsätt att köra på! För det första: Tack så jättemycket söta du! Och angående min viktnedgång: Jag väljer att inte se mig som ett offer, då jag själv satte mig i den sitsen och faktiskt då får ta konsekvenserna för mitt handlande. Men å andra sidan var jag inte helt frisk i huvudet under den perioden. Det sjukaste var väl egentligen mitt sätt att tänka, jag blev som besatt av min kost och planeringen kring den, min målvikt låg på 45 kilo och jag hatade mig själv och såg mig som tjock. Nu när jag ser tillbaka på det tycker jag bara att det hela var så otroligt onödigt, men samtidigt väldigt lärorikt då jag lärde mig en hel del om mig själv under och efter den perioden. Så jag ångrar egentligen ingenting, för hade det inte varit för min viktnedgång hade jag aldrig riktigt insett det jag insett idag: Att jag faktiskt duger som jag är! Alla kroppar ser olika ut, det kvittar om du är smal, kurvig, mullig eller fet. Det handlar inte om det, utan om hur viktigt det faktiskt är att älska sig själv och sin kropp. För hur jobbigt vore det inte att gå omkring och hata sig själv? Din kropp är din, du ska leva med den hela livet. Visst förändras den under tidens gång och det är givetvis väldigt viktigt att ta hand om den. Men samtidigt är det bara ett förbannat skal och ibland önskar jag att man bara kunde skita i vikt, ideal och allt vad det heter. Men vet du vad? Det kan man. Det enda viktiga är att må bra på insidan, hälsan kommer i första hand. Kom ihåg det! Och om du inte älskar dig själv, då kan ingen annan göra det heller.

Något som förresten gör mig förbannad är dessa såkallade "storbloggare" som utnyttjar sin makt på helt fel sätt genom att tipsa om olagliga och livshotande piller, sprutor och allt vad det heter som gör att man tappar i vikt. Visserligen är det ingen som någonsin skrivit "gör som jag!" rakt ut, men det de gör sänder ofta ut fel budskap och det påverkar så otroligt många omkring dem, inte minst unga tjejer. Eller ska jag säga flickor? Det är oroväckande att 11-åriga småtjejer läser Kissies blogg. Och Paulinas. Och för att inte glömma Amirs. Å ena sidan får de göra precis som de vill, för vad man än har att säga till om dessa bloggare har de rätt att göra precis vad de vill med sina kroppar, men på egen risk så klart. Men är det inte läskigt hur mycket de faktiskt riskerar för utseendets skull? Kissie föll ihop mitt på drottninggatan och fick övernatta på sjukhus i samband med hennes viktnedgång på 13-15 kilo. Om det är en slump? Det tror jag knappast! Om 11 åriga småtjejer inser det? Tror inte det... Har läst så otroligt många kommentarer på hennes blogg där 12- och 13-åriga tjejer kommenterar att de väger strax över 40 kilo och mår "så otroligt dåligt" över deras kroppar och att de vill se ut som Alexandra.
 
Min poäng är i alla fall att det är hemskt hur dessa "storbloggare" utnyttjar (eller ska jag säga missbrukar?) sin makt genom att klanka ner på andra för att må bättre själva. I grund och botten handlar det om osäkerhet och tomma ord från deras sida. Patetiskt om ni frågar mig! Och som sagt så får de göra vad tusan de vill och jag tror knappast att någon bryr sig egentligen, de enda jag faktiskt tycker synd om är alla småtjejer (och pojkar?) som läser och påverkas av dessa bloggar. Hur tusan tror ni att jag hörde talas om bantningspiller egentligen? Jag visste knappt vad det var innan jag började läsa bloggar. Och detta skriver jag inte för att lägga över allt ansvar på dessa bloggare, utan för att jag vill få er att inse hur otroligt lättpåverkad man kan vara - även om man är så gammal som 16 år.


Q/A #1

2011-04-10 @ 23:37:22




Vad är trend för dig och hur skapar man en trend, vad är skillnaden mellan trend och mode? Svår fråga! Jag skulle nog säga att en trend är mode till en mildare grad, som man "förmildrat" eller gjort om till kläder man kan bära till vardags. Hur man skapar en trend? Think outside the box! Kör på något ingen annan gjort tidigare så ska du se att det går hem.

Vem skulle du vilja träffa, förutom Kent då? Sofi Fahrman! Hon är en stor förebild för mig så det vore helt otroligt.

Vikt och längd? Jag är runt 170-173 cm lång och väger runt 55 kilo.

Klackar eller sneakers/converse? Både och! Känner mig helt klart finast i klackar men vad vore livet utan ett par sköna sneakers?

Leva med att gå runt med svart läppstift hela livet eller leva med super buskiga ögonbryn? Buskiga ögonbryn! Mina ögonbryn naturligt är inte särskilt "buskiga" så det är något jag kan leva med.

Vad skulle du göra om du hade alla pengar du ville ha i en månads tid UTAN att få spara undan dem eller ge bort till någon? Då skulle jag köpa massvis av flygbiljetter (London, Paris, New york, Orange county, Los angeles) och dra iväg och spendera massa pengar där, främst på kläder. Och så skulle jag köpa mig en fin lägenhet i Stockholms innerstad, på Kungsholmen.

Varför är du så snygg? Tack, vad gullig du är!

Finns det några basplagg du anser att VARJE tonårstjej bör ha? En vit t-shirt som sitter bra (jag fann den perfekta inne på monki för 80 spänn!), en svart kavaj, ett par svarta åtsittande jeans, jeansshorts och vita converse.

Kan du inte visa outfits? Självklart kan jag det, kommer upp ett par stycken under lovet nästa vecka!

Vilket är ditt bästa/sämsta köp? Mitt bästa köp för i år är min jeansjacka och svarta fuskpäls, och mitt sämsta är ett jag gjorde nyligen, en beigeaktig pälsbolero. Bilder kommer!

Vilket är favoritplagget i garderoben? För tillfället är det min marc jacobs t-shirt, min nya jeansjacka och min puderrosa skjorta.

Favoritfärg? Puderrosa, mintgrönt och kleinblått tycker jag är riktigt fint. Men jag måste nog ändå svara puderrosa och beige/naturvitt. Och svart.


Mintgreen

2011-04-04 @ 16:35:27


Hade helt och hållet glömt bort mitt mintgröna nagellack från förra sommaren, blev riktigt glad när jag fann det i min gamla bortglömda neccessär! Kommer användas flitigt i vår i kombination med blekrosa och vitt. Fint va?



Plastic fantastic

2011-04-02 @ 21:00:00


Att vårens mest hypade väska är den såkallade plastväskan (eller ska jag säga plastpåsen?) från Jil sander till höger
har nog ingen lyckats undgå. Nu har H&M gjort en budgetvariant av väskan som finns i butik från och med maj månad. Originalet till höger går loss på strax över tusenlappen och budgetvarianten till vänster på 200 kronor!



Dagens inköp

2011-04-02 @ 17:49:47

Har varit ute på jakt efter en sliten jeansjacka i lite större modell ett bra tag nu, blev överlycklig när jag fann denna! Köpte den secondhand för 400 spänn. Så värt! Halsbandet köpte jag för småpengar på H&M. Vad tycker ni?


Metall

2011-04-01 @ 23:13:19


Har länge varit på jakt efter ett par silvriga, maffiga armband. Dessa skulle jag inte tacka nej till. Livar upp vilken outfit som helst! Älskar det fulsnygga, överdrivna och extrema. Mode ska ju vara kul förtusan! 15 euro per styck på asos.com



Pink clutch

2011-04-01 @ 19:26:03

Bild härifrån

Fin kuvertväska i en härlig färg! Finns på ginatricot och kostar 199 kronor.