Tips på nyttiga mellanmål

2013-01-31 @ 23:35:00
VAD? Skyr är som kesella i konsistensen fast smakar yoghurt. Det görs på skummjölk som filtreras vilket ger en produkt som är hög på naturligt protein och låg på fett. Isländarna äter Skyr med sylt och grädde, tillsammans med gröt eller bara som den är.
 
ANTAL KALORIER: 100 kcal/portion (160 g).
 
HUR? Äts enklast med plastskeden som finns inbyggd i locket.
 
PRIS? 18 kronor/portion (vilket nog är den enda nackdelen, enligt mig).
 
VAD? Arla Köket Kesella kvarg är en slät färskost som görs av skummjölk som ystas med mjölksyrakultur och löpe till en slät ostmassa som sedan smaksätts med grädde. Kvarg kan användas i matlagning, bakning och till desserter.
 
ANTAL KALORIER: 187,5 kcal/förpackning (250 g).
 
HUR? Jag brukar tina frysta hallon i micron och hälla över kvargen. Snabbt och enkelt!
 
PRIS? Kesella, ca 12 kr/förpackning. Frysta hallon, ca 20 kr/förp.
 
 
VAD? Ett ihopplock av saker jag lyckades hitta här hemma. Valnötter, clementiner, banan, russin och björnbär. Antalet kalorier är okänt, men faktum är att t.ex. nötter är fullspäckade med proteiner, fibrer, vitaminer, mineraler, och inte minst - nyttiga fetter. Jag brukar räkna kalorier ibland (för skojsskull), men varierar min "nyttiga" (host) kost med en hel del glass, fika och choklad (som jag inte kan leva utan). Så länge man rör på sig, äter en varierad kost och mår bra på insidan så tycker jag att det är helt okej. 


Min fristad

2013-01-28 @ 17:21:00


Ny kategori: Hälsa

2013-01-27 @ 22:03:00
Från och med nu kommer jag att blogga om träning, kost och hälsa. Varför? För att jag själv ofta bestämmer mig för att starta upp ett nytt liv, bara för att två dagar senare hetsäta tre morotskakebitar i sträck... Skrattretande? Ja. Hållbart? Nja, nä. Den nya bloggkategorin är hur som helst varken menad att stressa, pressa eller bidra till ångest - snarare peppa! Nu kör vi, 2013.


Love at first sight

2013-01-19 @ 01:26:40
Jag vet inte om jag tror på kärlek vid första ögonkastet när det gäller människor (attraktion vid första ögonkastet - absolut), men när det gäller kläder så är det förstås en helt annan sak. Den här klänningen föll jag pladask för efter mindre än tre sekunder, jag älskar den. Frågan är bara om den är smickrande för min kroppsform... Vad tycker ni, köpa eller inte?


Reafynd

2013-01-04 @ 02:10:00
Minns ni kavajen i det här inlägget? Jag har velat ha den ända sedan dess men har tvekat, främst på grund av priset. Nu var jag faktiskt tålmodig och hade is i magen - vilket lönade sig! Under mellandagarna fick jag nämligen kavajen för 499 istället för 899!